вівторок, 14 грудня 2021 р.

"ПАМ'ЯТАЄМО! Вони захистили нас..."

 




     14 грудня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незавиваючою раною болю і втрат.  Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога. 

    Ми висловлюємо велику пошану ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Низько схиляємо голови перед тими, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом. Їхній подвиг є яскравим свідченням того, що лише ми самі, спроможні відвести біду від нашого дому. Низький уклін пам'яті тих, хто не дожив до цього дня. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда!Сьогодні, схилити  голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС та покласти квіти прийшли учасники тих буремних подій, представники влади району. Присутні поклали квіти до пам’ятника та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.             До цієї події в Центральній міській бібліотеці відбувся показ документального фільму "Чорнобиль. Спогади учасників" та оформлена книжкова виставка "ПАМ'ЯТАЄМО! Вони захистили нас..."















Немає коментарів:

Дописати коментар