понеділок, 6 грудня 2021 р.

" ВОЛОНТЕР - поклик серця"

 

          У неділю, 5 грудня, в Україні відзначають Міжнародний день волонтера.

Генеральна Асамблея ООН у 1985 році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як “Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку” (резолюція № A/RES/47/3), закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

Цього року тема Міжнародного дня волонтера – “Стань волонтером зараз, щоб збудувати краще майбутнє”.

Україна – єдина країна у світі, де цей день переходить в День Збройних сил, який відзначають 6 грудня. Потужним поштовхом для волонтерського руху в Україні стали Революція Гідності та початок війни на Донбасі. Головним напрямком роботи українських волонтерів стала допомога добровольчим батальйонам та Збройним силам України. На початку війни волонтери забезпечували військових майже всім необхідним — від продуктів харчування, пального, транспорту, медикаментів та одягу до бронежилетів, тепловізорів і навіть безпілотників та спецтехніки.

Протягом останніх років українські волонтери долучилися і до боротьби з коронавірусною інфекцією.

Волонтери – це справжній приклад доброти, людяності й безкорисливості. Спасибі вам величезне, нехай усі Ваші добрі справи неодмінно будуть винагороджені. ЗІ СВЯТОМ! 

 До цієї дати в Центральній міській бібліотеці оформлена тематична виставка "ВОЛОНТЕР-поклик серця", на якій представлена книга нашого земляка Валентина Щегленко "Гроно часу", про волонтера Олександра Зубарева з Роздільної. 

 



















Немає коментарів:

Дописати коментар