середа, 14 квітня 2021 р.

Знайомтесь - світовий Best!

 

  У кожного є свої читацькі смаки і вподобання. Але завжди є перелік книг, які користуються популярністю. Їх читають, обговорюють, ними захоплюються. Мова йде про бестселери. Сьогодні ділимося добіркою  зарубіжних топ-книжок за версією авторитетних видань. Ці твори ми отримали завдяки Українському інституту книги. Подаровані видання з легкістю можна знайти за наліпкою блакитного кольору.



 

Акерман,Д. Дружина доглядача зоопарку/Діана Акерман.- Київ: Форс Україна, 2020.-336 с.

    У книзі авторка яскраво, реалістично, відверто й украй співчутливо до своїх героїв втілила справжню історію війни і величі людського духу. Діана Акерман розповідає про героїчне подружжя Жабінських, власників Варшавського зоопарку, які під час Другої світової війни переховували у зруйнованих вольєрах людей, які втікали чи то від облав, чи то із єврейського гетто, і таким чином врятували близько трьохсот життів. Це приголомшлива і зворушлива історія про людей і тварин, про глибину зв'язків між людиною і природою.

Гувер,К. Покинь, якщо кохаєш.../Коллін Гувер.- Х.: Віват, 2018.- 352 с.

    Коллін Гувер - авторка 11 романів і 5 новел, яка посіла перші щаблі продажів за версією "The New York Times", а за одним із її романів знято серіал. Яскравий і дещо мелодраматичний сюжет роману виявляється вдалою ширмою, за якою поміщено міркування про актуальні суспільно-психологічні проблеми, одна з яких - насильство в сім'ї. Головна героїня Лілі, прототипом якої частково постає сама письменниця, втрачає тата й поринає в спогади про непросте дитинство. Будинок її батьків, шанованих і пристойних громадян, ніколи не був затишним сімейним гніздечком, адже Лілі з мамою жили в постійному напруженні через агресивний характер тата. Нарешті дівчина готова ступити на власний шлях і збудувати свою родину. Однак їй не вдається знайти спокій, поки вона не здолає всі тіні  минулого й не наважиться розірвати зачароване коло, сплетене з правди, страху, прощення, нерішучості й любові.


Квінн,КМережа Аліси/Кейт Квінн.-Х.:Віват, 2019.-496 с.

   Кейт Квінн - сучасна американська письменниця та блогерка. Її історичні романи захоплюють, а яскраві персонажі та драматичний сюжет до останнього тримають читача в напрузі. Саме тому чотири її книжки стали бестселерами і були перекладені багатьма мовами. Роман "Мережа Аліси" - бестселер за версією "The New York Times" та "USA Today". 

  У цьому романі йдеться про сміливість і незламність жінок, їхню жертовність заради країни та вірних друзів, а ще про подвійні стандарти, з якими вони стикались у Першій та Другій світових війнах. Двох зламаних, але водночас відважних жінок пов'язує  жорстока боротьба за життя та один спільний ворог. Жахіття війни не знищили їх, а натомість зробили сильнішими. Тепер героїні ладні на все, щоб помститися ворогу й повернути собі надію на майбутнє. Ця книжка - мандрівка у складні й небезпечні часи, коли сильні жінки намагалися налагодити життя в повоєнні роки й  перебираючи своє минуле, дошукатися в ньому істини.

Кінселла,С. Здивуй мене/Софі Кінселла.- К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2020.-448 с.

Бестселер за версією The New York Times.

 Сільві й Ден разом вже десять років. Вони мають затишну оселю, роботу, що дає змогу реалізуватися і чудових доньок-двійнят. Подружжя щасливе у шлюбі. Сільві й Ден добре вивчили одне одного і спілкуються  так легко, що можуть продовжувати почати своєю половинкоюфрази. Аж тут вони дізнаються, що житимуть разом іще цілих шістдесят вісім років... Побоюючись набриднути один одному , пара вирішує додати сюрпризів до своїх стосунків, щоб вони не згасли. Так виникає проект Здивуй мене. Однак ситуація майже відразу виходить з-під контролю, що має то катастрофічні, то комічні наслідки.

Моллой Е. Ідеальна мати/Еймі Моллой.- Х.: Віват, 2020.- 336 с.

Бестселер за версією The New York Times. Права на екранізацію твору придбала компанія Sony TriStar Pictures.

У психологічному романі порушено проблеми сучасного материнства. У центрі уваги – долі жінок, які називають себе травневими матусями , їхні малюки народилися саме цього місяця. Двічі на тиждень подруги збираються в парку й діляться своїми страхами та радощами. Одного вечора, поки діти  перебувають із нянями, подруги зустрічаються в місцевому барі, але щось іде не так: немовля матері-одиначки Вінні викрадають із будинку. Поліція ставить тривожні запитання і приватне життя молодої жінки стає принадою для ЗМІ. Висловлюючи свій погляд на те, якою має бути  ідеальна мати, авторка наголошує, що сучасні жінки можуть відкинути нав’язані їм шаблони.

Маршалл,Л. Запит на дружбу/Лора Маршалл.-Х.:Віват, 2019.- 384 с.

Це динамічний детектив з несподіваним фіналом популярної британської Лори Маршалл. Все почалося ще в школі. До класу Луїзи прийшла загадкова й потайна Марія. Дівчата стали подругами. А потім сталося дещо, про що хотілося б ніколи не згадувати. Те, що зникло назавжди, померло разом з Марією… Та одного дня вже доросла Луїза отримує сповіщення: Марія Вестон хоче стати вашим другом на Facebook. Але цього не може бути. У памяті Луїзи зринають давні жахіття та старанно приховані секрети. І та ніч у далекому минулому , що назавжди пов’язала двох дівчат моторошною таємницею. Якщо Марія жива, Луїза втратить усе: роботу, сина і навіть життя.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар