четвер, 20 травня 2021 р.

"Великий террор; у вирі народної трагедії"

      
 День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

        Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.       «Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 роках з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. 

          Ми вивчаємо нашу історію, порівнюємо, робимо висновки, шкодуємо за загиблими, свято вірячи в добрі зерна, паростки яких сіємо в серцях наших дітей. Розуміємо, наше майбутнє залежить лише від нас. Перед  Жертвами політичних репресій схиляємо нині голови. Памятаємо…

"Великий террор: у вирі народної трагедії" під такою назвою в бібліотеці була організована викладка історичної літератури у якої розповідається про причини та наслідки розвитку репресивного апарату.






Немає коментарів:

Дописати коментар