понеділок, 11 березня 2024 р.

"Тарас Шевченко - славетний син України"

 «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові свіжі й вільні шляхи професорам та книжним ученим», – писав Іван Франко.


 Сьогодні немає українця, який би не знав «Заповіту», не читав «Кобзаря». Любов до Тараса Шевченка, його вшанування в народі триває понад два століття. І ця слава така животворча та невмируща, що не знає кордонів.

 Слово і дух Тараса Шевченка стали будителями державного відродження України на різних етапах її історії. Його «Кобзар» прозвучав в унісон із тими демократичними віяннями, які котилися Європою у ХІХ столітті.

 Цьогоріч ми відзначаємо 210 років від дня народження Тараса Шевченка. Мрія поета збулася – Україна стала незалежною. Це головний здобуток нації за пройдені століття.

 У свідомості кожного громадянина нашої держави Тарас Григорович Шевченко займає місце національного героя. Життя та творчість великого митця вже майже два століття надихає українців до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої країни.

 Сьогодні, в умовах повномасштабної війни рф проти України, Тарас Шевченко залишається на позиціях лідера, чиї ідеї, літературні та художні твори є смислоутворюючими і набувають особливої актуальності. Шевченко – воїн і символ, який разом зі всіма нами обороняє українську землю.

 У складній і напруженій ситуації шевченківське слово звучить… Лунає всюди, де є ті, хто його читає і слухає… 

  В центральній  міській бібліотеці до 210- річчя Т.Г.Шевченка пройшов захід під назвою "Тарас Шевченко - славетний син Українидо тижня читання. На заході були присутні учні 10-Б класу, загальноосвітньої школи №2 на чолі з класним керівником Мартиненко Тетяною Валеріївною. Всі присутні переглянули документальний фільм "Таємниці генія Шевченка" з цікавими фактами  життя видатного пророка,Великого Кобзаря.

 Завідувачка Бабенко Наталія Володимирівна та бібліотекар-координатор Цедейко Юлія Віталіївна виступили перед  присутніми з розповіддю про життя видатного митця. Бібліотекар Василенко Наталія Дмитріївна зробила короткий огляд літератури. Учні читали вголос та напам'ять вірші Т.Г. Шевченка. Після перегляду та читання вголос присутні  ознайомилися з  цікавими фактами про життя  поета.

 

   






























Немає коментарів:

Дописати коментар